onsdag 10 juli 2013

Fläskkarré på rotisserie

Idag fick en bit fläskkarré snurra på spettet. Först pudrade jag hela karrén med Kansas Rub. Sedan vakuumpackade jag hela biten i ca sex timmar.

Resten fick rotisseriet fixa. Tempen var minimum på inre gasen och mellan på den yttre ringen. Efter en timme var tempen på ca 60 grader och yttersidan var väldigt fin och själv öst. Lät den vara inne en halvtimme till och då var tempen stuckit iväg till 75 grader. Lite mer än jag tänkt men då den var ganska lågtempad och roterad vart den fortfarande fantastiskt saftig och vilken fin skorpa den fått!


Lite potatisar som jag hade grillat förut fick hänga med en stund och bli återvärmda. Köttet vart väldigt uppskattat av alla i familjen.

1 kommentar:

  1. Vi väntar med spänning på att höra hur vakuummörningen gick. Blev det bra? Blev det bättre än väntat? osv.....

    SvaraRadera