lördag 6 juli 2013

Vakuummörning, dag 22

En viss doft/odör kan förnimmas från köttet. På köttsidan syns två till tre ställen i storlek om ca 2-5mm/diameter som har något som liknar mögel. Kommer fortsätta till dag 28 och sedan se om det är möggel och om så är fallet hur djup det har gått. När jag har läst på om detta, skriver de att möglet skärs bort med ytterlagret. Vi får se.

Till nästa gång kommer jag nog bada köttet torrt.



4 kommentarer:

  1. Skulle jag vara du så skulle jag avbryta detta försök, mögligt kött är en hälsorisk utan dess like. Mögelsvamparna utsöndrar giftiga ämnen, mykotoxiner. Så även om skär bort "det gröna" kan du fortfarande ha en giftig stek.

    Om det är vakuumpackat så borde du inte kunna känna någon lukt, kanske är det något hål i påsen som gör att syre letar sig in?

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  3. Tjena!
    Hur blev köttbiten? Har du provat fler ggr?
    Verkar jätteintressant om man kollar på umai och deras hemsida.

    SvaraRadera
  4. Hej.
    Är väldigt nyfiken på hur det gick med torr mörningen. Hur blev resultatet? Fick du kasera pga mögel? Har du provat igen och då gjort på något annat sätt?

    SvaraRadera