måndag 24 mars 2014

Kamben på WSM

Resultatet vart makalöst gott. Då Kambenen var något lägre än ribshållarna pimpade jag upp dem med tandpetare för att hålla dem på plats.


 Rökningen tog ca 5,5 timmar. De första tre fick ribsen ligga i en blandning av hickory och äppelträrök. Varje timme kontrollerade jag temperaturen samt sprejade dem med en blandning av äppeljuice, äppelcidervinäger samt Worcestershiresås. Efter tre timmar lade jag in ribsen i aluminiumfolie. Fyra stycken penslades med bbqsåsen jag gjort och de andra fyra med teriyaki såsen som jag först låtit redusera ner till en kolaliknande konsistens (som snabbt stelnade till just kola i +1C temperaturen utomhus).

 Inpenslade i härlig sås fick de sedan ligga inne ytterligare två timmar. Fyra ribs provade jag sedan att lägga direkt på gallret för att prova att få en fastare bark. De fyra andra fick ligga kvar i sina foliepaket. Detta gjordes ca 15 min. Resultatet vart kanon! Vi föredrog de som legat kvar i foliepaketet mot de med fastare bark. Detta är helt klart en smaksak.

Gissa om folk var avundsjuka på kontoret när jag tog med mig en slab med ribs till lunch... och hur gott var det inte dagen efter när röksmaken har fått mogna lite... jag tror det här kommer bli en bra rökår.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar