onsdag 15 december 2010

Restaurang Grill

Ikväll provade jag och sambon Melker Anderssons restaurang Grill.

Lokal
Att kliva in i lokalen var som att komma in i ett TGI Fridays on steroids. Väldigt surrealistiskt inredning. Det var sektioner som såg ut som cirkustält, gamla bibliotek och klassiska lounge delar. Vi blev placerade i biblioteksdelen vilket passade oss väldigt bra. Det fanns en inglasad monter där en live musiker spelade då och då. Mitt i restaurangen fanns grillköket. En del av det köket vätte ut mot en gång med toalett och garderob. Denna sida var en lång koleldad grill med rotisseri med lamm ovanför. Väldig charmigt.

Fördrink
Till fördrink tog jag en romdrink som smakade äppelkaka med kanel. Väldigt god och bra avvägd. Fästmön tog en alkoholfri spritzer som var väldigt fräsch.

Varmrätt
Vi delade på en avsmakningsmeny som bestod av träkolsgrillat lamm, oxrygg, piggham, gårdskyckling och kryddig korvar. Köttet serverades på en ställning med en bricka som hade glödande briketter i sig för att hålla värmen. Till detta serverades pommes, tre olika såser. En rökig bbq sås, en saffrans aioli och en rödvinssås. Utöver detta kom fyra olika tillbehör. Coldslaw, pickles, grillad tomat och guacamole. Tillbehören kändes överflödiga och passade inte in särsäkillt bra. Till detta drack jag en mycket god Zinfandel från Woodbridge anno 2008. Lite pepprig ton men som inte tog överhand.

Köttet var mycket bra grillat. Lammet kunde varit något mer rosa. Kycklingen var krispig men fortfarande väldigt saftig. Pighamen hade bra struktur och bra rökighet. Biffen var bra, men inte revolutionerande, det kan inte varit någon Wagyu (Vilket det iof inte stog något om heller). Korvarna var mycket kryddiga och goda, smala och alldeles lagom.

Kolen som användes var självfallna kokosnötter som pressats samman till briketter.

Dessert
Till dessert tog vi Creme Brule med en grön äppel gele täckt med tunt rivet grönt äpple. Kombinationen var väldigt god. Till detta drack jag en 23 årig rom, Zacapa Centenario från Guatemalas högplatå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar