söndag 13 februari 2011

Kansas ribs. Mops av äppelcidervinäger och Caj P

Idag var det dags för årets första ribs. Det blev en Kansaskryddning på de fyra babysbacksen. Till  detta gjorde jag två olika mops. En baserad på äppelcidervinäger och en baserad på Caj P. Då temperaturen var dygt -3 vid 15 tiden fyllde jag båda briketthållarna och hade bara vatten i en aluminiumform i mitten. Detta för att fånga upp vätskan från ribsen.

Ribsen fick ligga inne i indirektvärme i 45 minuter. Jag roterade dem då och moppade dem. Sedan fortsatte jag så två gånger till med 20 minuters mellanrum.

Äppelcider mopen gav en mycket fräsch och god smak. Dock ska man tänka på att inte använda sig av bbq såser med hör syra eftersom det tar överhand vilket inte alla uppskattar. Caj P moppen var också god med en något fylligare smak men blev något salt då det även är salt i Caj Pn.

Äppelcidervinäger mop:
250 ml äppelcidervinäger
3 msk smör
3 msk Jack Daniels
3 msk soja

Smält smöret och häll ner resten av ingredienserna, låt den vara varm fram tills den används

Caj P mop:
Caj P grillolja
Budweizer BBQ
Lite Kansas krydda.

Till ribsen gjordes en coleslaw.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar