lördag 15 mars 2014

Babyback ribs från Kötthallen

Passade på och handla åtta stycken babyback ribs från Kötthallen i fredags. Tanken är att köra dem på smokern nu i helgen. Till detta gjorde jag Teriyaki marinaden som provade förut och så gjorde jag en variant på Jonas Crambys Basic BBQ sauce.

Ingredienser:
1 gul lök
6 vitlöksklyftor
1 tsk spiskummin
0.5 dl balsamvinäger
1 dl Hunts Original sås (istället för 1 dl farinsocker)
0.5 dl japansk soja
1 msk Worcestershiresås
1 dl ketchup (istället för 1 dl passerade tomater)
2 torkade anchoschilis

Lök och vitlök frästes först. När de blivit blancherade hälldes balsamvinägern i och fick reduceras några minuter. Sen hälldes övriga ingredienser i förutom anchon som fick vänta en stund medan övriga ingredienser först kokade samman. Allt fick sen sjuda i ca 15 min och sedan svalna för att sedan passeras med en stavmixer.



3 kommentarer:

  1. välkommen tillbaka, hade näsan börjat ge upp hoppet efter att besökt din sida dagligen i flera månader utan uppdatering...men du lever

    SvaraRadera
  2. Ha,ha tack! Haft en lite bbq-blogg svacka, men nu börjar jag känna att motivationen börjar komma tillbaka!

    SvaraRadera
  3. Det låter bra, ser fram emot att följa dig framöver

    SvaraRadera