lördag 16 april 2011

Citron, brunsocker BBQ sås

Som första test till Weber smokern blir det tunna revbensspjäll. De har lagts in i en Kansas kryddning och får ligga över natten. Ikväll förbereder jag BBQ såsen jag hade tänkt prova att ha på. Det blir Sten Raichlens favorit från boken Ribs, Ribs, Ribs.

Ingredienser:
5 dl ketchup
1,25 dl brunsocker
1 tsk rivet citronskal
6 msk färskpressad citronsaft
2 msk molasses (mörk cirap)
1 msk Worcestershiresås
1 1/2 tsk liquid smoke
2 tsk Colman's senap
1 tsk lökpulver
1/2 tsk färskmald svartpeppar

Recept:
Blanda samtliga ingredienser i en kastrull och sjud sakta i 8-10 minuter tills såsen blivit tjock och smakrik. Smaka av med ytterligare citron vid behov.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar