WSMen startades upp med minionmetoden. Vädret idag är vindstilla, solig 9-10C och luftfuktigheten ligger på 56%. För att få bra värme lade jag till lite kol innan jag hällde på glöden.
Som rökved tog jag två rediga biter äppelträ. Jag tog inget tyngre trä då köttet kan få för intesiv röksmak. Däremot lade jag på lite fuktad rosmarin och timjan på glöden. Tider och temperatur föll ut likt följande.
När köttet var klart fick det ligga och vila i folie nån timme. Jag flyttade över den glödande kol som fanns kvar till Performern och slängde på lite kol för att få upp en högre hetta på glöden. Sedan skar jag en tums tjocka bitar som jag lät snudda vid gallret på var sin sida. Det blev lite snygga grillmarks samt att köttet vart uppvärmt utan att förlora sin saftighet.
Buljongen silade och blandades med spadet från foliet. Detta reddes sedan i kastrull med lite grädde och soja som sedan fick ackompanjera köttet. Lite harri covert och potatisgratäng.. voila.. festmiddag klar.
Slutresultatet vart väldigt uppskattat. Äppelröken hade satt sig bra vilket gästerna gillade. Betyget var att rökigheten var påtaglig utan att ta över hand.Tursamt kom det några färre än förväntat vilket gjorde att folk kunde ta flera gånger utan att skämmas.
Inspirationsvideo från the Pitboys
Buljongen silade och blandades med spadet från foliet. Detta reddes sedan i kastrull med lite grädde och soja som sedan fick ackompanjera köttet. Lite harri covert och potatisgratäng.. voila.. festmiddag klar.
Slutresultatet vart väldigt uppskattat. Äppelröken hade satt sig bra vilket gästerna gillade. Betyget var att rökigheten var påtaglig utan att ta över hand.Tursamt kom det några färre än förväntat vilket gjorde att folk kunde ta flera gånger utan att skämmas.
Inspirationsvideo från the Pitboys
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar