lördag 2 februari 2013

Hamburgare alá Big King XXL

Matdetektiven Todd Wilbur har skruvat isär Burger Kings dressing till Big King XXL, så idag blev det upp till bevis med hamburgare alá Big King XXL sås.


Burgarmix
Finmald köttfärs
Lawrys kryddsalt
Salt
Peppar
Vitlökspulver
En skvätt Worcestershiresås
En kapsyl Liquid Smoke
En skvätt valfri bbqsås
1 dl vatten

Använd gärna en hamburgarpress för att få så jämna burgare som möjligt. För att undvika att alla safter lägger sig i mitten är det bra att göra en inbuktning på ena sidan med tummen. Detta finns som inbyggd feature på Webers hamburgarpress som släpptes i år.

Blanda ihop smeten med händerna den ska bli formbar och lättarbetad. Låt biffarna stå i kylskåpet tills det är dags att grilla.

 Big King XXL sås
1/2 dl Hellmans majonnäs.
2 tsk Fransk dressing
2 tsk bostongurka.
1 tsk ättika. (Utblandade varianten)
1/2 tsk socker.
1/4 tsk citronsaft. (För mycket så blir det såsen till skolans fiskpanetter)
1/4 tsk paprikapulver.
Blanda ihop samtliga ingredienser.


Fransk dressing
1 msk Dijon
1 msk Vitvinsvänger (Äppelcider funkar, lite mindre smak)
6 msk olivolja
Salt (Efter smak)
Peppar (Efter smak)

Blanda ihop samtliga ingredienser.

Ställ in såsen i kylskåpet.


Då det var minusgrader igår blev det högsta flås på grillen hela vägen. Ca 3-4 minuter per sida. När osten skulle på sänkte jag samtliga brännare till minimum.


Resultat: Det var gott! Blev det en Big King XXL... nja... Fast det beror nog på andra saker som smak på ost och andra kryddor. God sås oavsätt. Blir nog fler gånger.

Recept från: http://www.qn2.se/blogg.asp?id=1308
Todd Wilbur: http://www.topsecretrecipes.com/home.php

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar