söndag 24 oktober 2010

Baby back ribs del II - Kansas City Style och Asiatisk influense


Att tänka på:
Temperaturen ute har varit ca 2-4C med konstant regn och knappt någon vind. En eldhärd blir för lite. Det hade fungerat bättre med indirektvärme på båda sidor om ribsen istället för 50/50 placering som jag nu använde. Värmen höll sig på stadiga 125-135C under ca 2 timmar sedan orkade inte briketterna hålla ordentligt med glöd och behövde mer syretillförsel. Tog bort vattenbadet ovanför elden för att få upp värmen ordentligt igen.

Tid:
Ta alltid i extra gällande tidsberäkningen. Idag tog jag till 1,5 timmar extra och började kl 14:30 med att tända grillen. Kl är nu 18:30 och det behövs nog ca 40 minuter till skulle jag tro. *Edit* Tog ut ribsen kl 20:30. De har fått ligga i folie i 15 minuter.

Bild. Kansas rub och Teriyaki marinad.

Smak
Kansas rub och Kansas mop
Fin rökig hickorykaraktär. Har troligen förstärkts tack vare Santa Maria BBQ såsen. En viss sötma som påminner om äpple. Kunde utvecklats mer med något mer styrka, kanske lite mer peppar och ett stänk av det starka paprikapulvret.

Kansas rub och Teriyaki mop
Kvällens joker. Välbalanserad sötma från socker och Mirin. Fin sälta från Soyan. God smakutveckling från Sake och Mirin. En riktigt höjdare som gifte sig fint med Kansas ruben. Måste provas igen.

Cajun rub och Kansas mop
Len till en början som sedan avslutar med eldig eftersmak. God, tror dock att Cajun passar bättre som smakförstärkare till t.ex. Kansas ruben.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar