söndag 31 oktober 2010

Dagen efter-hamburgare

Lång natt och tidig morgon. Till middag blev det hamburgare. Jag föredrar om köttfärsen är riktigt finmald. Det gör den mer lättarbetad och jag tycker burgarens konsistens blir trevligare.


Kryddning:
Svartpeppar
Maldon salt
Budweiser bbqsås
Vitlökspulver
Liquid smoke

Köttfärsen hällde jag upp i en bunke. Samtliga ingredienser hälls över och sedan mase
ras allt ihop försiktigt. Om köttfärsen rörsom för mycket blir den trådigt och tråkig. Händerna blöts i kallt vatten när själva burgarna ska göras. Detta för att kunna hantera köttet bättre. Då burgare är så pass kort tid i grillen tillsätts Liquide smoke för att ge röksmaken lite hjälp på vägen.

Grillen förbereds för 50/50 grillning. Det vill säga halva grillen täcks med briketter medans den and
ra halvan är tom. Detta gör att det finns en bra värmezon men samtidigt ett bra utrymme för att vila burgarna på.

Till en början steks burgarna på gjutjärnshällen, när de fått
lite yta flyttas de ut på gallret för att sedan flyttas till den kalla ytan till höger.


När burgarna var klara lyftet det in på gjutjärnshällen som håller värmen även när de kommit in. Till detta serverades sedan pommesfrittes, saltgurva, tomat, Hellmans Majonäs, hamburgar sås, Heinz ketchup och senap

2 kommentarer:

  1. Ser gott ut så att det förslår:-)

    SvaraRadera
  2. Om du hade tagit fotona hade de garanterat blivit gastrosexuellt :) Men jag är nöjd med resultatet.

    SvaraRadera